Szervertelepítés


Központosított számítógépre többféle okból van szükség. Vannak szerverek melyek csak néhány feladatot látnak el, de ezen feladatok rendkívüli erőforrásokat és speciális fizikai körülményeket igényelnek, melyeket egy hagyományos asztali számítógép nem tud biztosítani. Jellemzően ilyenek a szerverparkokban elhelyezett webszerverek, levelezőszerverek, az adatmentésre, adatok duplikálására alkalmas eszközök, melyek magas szintű rendelkezésre állásra és több szintű hibatűrésre képesek, borsos árukért cserébe.

Vannak továbbá olyan szerverszámítógépek, melyek bár a hagyományos munkaállomásoknál valamivel drágábbak, mégis jóval a fent említett szerverek ára alatt vannak. Ezen eszközök szintén megbízható kiszolgálóként üzemelnek, elsődleges céljuk azonban a kis és középvállalkozások dolgozóinak kiszolgálása a lehető legszélesebb körű funkciókkal. Lényege, hogy a vállalkozás számára felbecsülhetetlen értékű adatokat egy a dolgozók által elérhető központi helyen tárolja úgy, hogy több szintű adatbiztonságot tud nyújtani. Tükrözött merevlemezek és napi szintű biztonsági mentések gondoskodnak a folyamatos munkáról és az adatbiztonságról.

Fontos, hogy egy ilyen kiszolgáló a fájlokat nem csak tárolni tudja, hanem kezelni tudja a jogosultsági szinteket is, a szerint, hogy kinek van csak olvasási, írási, törlési felhatalmazása. Ezenkívül a cég teljes levelezését ki tudja szolgálni, amit így egyrészt ugyancsak biztonságban tudhat, másrészt lehetőséget ad például a webmailre és átirányításokra. Természetesen további lényeges feladatokat is képes ellátni egy ilyen szerver, mint tűzfal, VPN kiszolgáló, web kiszolgáló, esetleg FTP szerver.

A D-Digital Kft. mindkét esetben áll rendelkezésére. Az általunk támogatott szerverek lehetnek egyaránt Windows, vagy Linux alapú operációs rendszerekkel telepítve az Ön igényeinek megfelelően. Cégünk érthető képet alakít ki a megbízható Microsoft termékek magasabb ára, ám szolgáltatásai kimeríthetetlen lehetőségeiről, illetve az ugyancsak rendkívül stabil Linux ingyenes, de olykor szerényebb felhasználói szintű funkcióiról, hogy Ön megfontolt döntést tudjon hozni a legmegfelelőbb opció kiválasztásáról.

Cégünk vállalja ezen kiszolgálókra vonatkozó árajánlat megtételét és üzembe helyezését a beszerzéstől a “kulcsra kész” átadásig, illetve meglévő szerver(ek) esetén felmérjük a bővítés szükségességét és a rendeltetésszerű működést. Rendszergazdáink képesek folyamatos felügyelet alatt tartani a kiszolgálók állapotát, terheltségét, biztonsági mentését, a hibanaplókat és az alkatrész problémákat, hogy ahol lehetőség van rá, ott még időben közbe tudjanak lépni, továbbá a nem kiszámítható problémákat a lehető leggyorsabban elhárítják.

A D-Digital Kft. rendelkezik továbbá saját szerverhotelben elhelyezett kiszolgálóval is melyen számos szolgáltatást biztosítunk ügyfeleinknek. Ha szüksége van honlapjának elhelyezésére, e-mail szerverre, másodlagos MX-re, vagy FTP tárhelyre, forduljon hozzánk bizalommal.